Lassan egy éve, hogy kiderült inzulinrezisztens vagyok és teljesen meg kell változtatnom az étkezési szokásaim. Mostanra eluntam a korpovitkeksz-korpovitkeksz-korpovitkeksz, zabkása-zabkása-zabkása “változatosságát”. Így beruháztam egy új szakácskönyvbe, amit azon melegében végigbogarásztam, hogy milyen elvarázsolt alkotóelemekkel kellene barátságot kötnöm a jövőben. Nem vészes. Tényleg.
Így, amikor Anyuskánál villámlátogatást tettünk a héten, a fűszerkertjében azonnal lecsaptam a mentára, hogy ebből én majd valami nagyszerűt varázsolok.
Persze tegnap amikor bevásároltam a mai tízoraihoz nagyjából az ananász, a xilit és a joghurt maradt meg a kis buksimban.
Na nem emiatt, hanem a szokásos vagy nem olvasom végig a receptet, vagy kreatívan helyettesítem az összetevőket szokásom miatt kicsit más lett a mi tízóraink.
Minden esetre az eredmény egy bombasztikus frissítő ízorgia, amit az ÉdesÖcsém is megírigyelne, ha megkóstolta volna.
Szóval a 2 evőkanál xillitet mozsárban összetörtem kb. 10 mentalevéllel, erre ráöntöttem egy fél cirtom levét (az eredeti receptben lime van, de sebaj :-D).
Majd a zöld trutyi felét belekevertem egy pohár joghurba (jobb lett volna Lidl-es görög joghurt, mert az nagyon krémes. Most sima 0%-os Aldis-at használtam.). Azt hittem brutálisabb zöld színe lesz… :-/
A joghurtos, mentás, xillites, cirtomos izét tulipánpoharakba szedtem, jól megszórtam a tegnap feldarabolt és megtisztított ananásszal, a tetejére pedig a mentás trutyiból öntöttem. Ezt látod a kis fotón. Nagyon-nagyon finom lett! Kóstold meg! Kb. 10 perc alatt elkészül
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: